WHAT’S ON


January 22, 2018

Отворен повик за менторска програма при проектот „Триаголници на соработка“

Сакам да придонесам кон позитивна промена во мојата заедница. Сакам да се изразувам креативно. Сакам да работам со деца. Ако се пронаоѓате во овие изјави Буден […]
January 22, 2018

„Триаголници на соработка“

„Триаголници на соработка“ е проект на Буден Театар поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Македонија/Швајцарската агенција за развој и соработка, кој ја истакнува потребата од подигање […]
January 18, 2018

МЕЃУ НАС претстава на Милиана Ленак инспирирана од делата на Ване Костуранов – COMING SOON

На колку години ја запаливте првата цигара? #меѓунас #comingsoon #budenteatar #kosturanov #teenaudience
December 18, 2017

НОВ КУЛТУРЕН БРАН: БУДЕН ТЕАТАР ГОСТУВА СО „ПАЛЕЧКА МАЛЕЧКА“ ВО СКОПЈЕ

ПАЛЕЧКА-МАЛЕЧКА -куклена интерактивна претстава во движење-инспирирана од Палечка на Х.К.Андерсен Во некои цвеќиња се раѓаат бебиња. Тоа е тајна. Потоа бебињата растат. Тоа не е тајна. […]
November 23, 2017

Нов Културен Бран: Буден Театар гостува со „Палечка Малечка“ во Источна Македонија

Почнувајќи од 24.11.2017, петок, до 27.11.2017, понеделник, Буден Театар ќе гостува во 3 градови и 3 села во Источна Македонија со претставата „Палечка Малечка“. Во рамките […]
September 23, 2017

IMAGINATION TRAINING AT NOVA INTERNATIONAL SCHOOLS

In September, Buden Teatar started with new creative program at NOVA International Schools “Imagination training”. Follow Us for updates.
June 21, 2017

ФЕНЕР 2017 18.6. „ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП“, „ИНСПИРИГРА“, „ИТАМ ДА ЧИТАМ“, „ДЕТСКА СВЕТЛИНА“/ FENER 2017 18.6. “PIPPI”, CREATIVE WORKSHOP, READING AND FINAL EXHIBITION OF PUPPETS

June 21, 2017

ФЕНЕР 2017 17.6. „ТОПЧЕ“, „МЕЃУ НАС“, „ПИСМО НЕКОМУ“ / FENER 2017 17.6. “SPOT”, “BETWEEN US”, “A LETTER TO ANYONE”

January 22, 2018

Отворен повик за менторска програма при проектот „Триаголници на соработка“

Сакам да придонесам кон позитивна промена во мојата заедница. Сакам да се изразувам креативно. Сакам да работам со деца. Ако се пронаоѓате во овие изјави Буден […]
January 22, 2018

„Триаголници на соработка“

„Триаголници на соработка“ е проект на Буден Театар поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Македонија/Швајцарската агенција за развој и соработка, кој ја истакнува потребата од подигање […]
January 18, 2018

МЕЃУ НАС претстава на Милиана Ленак инспирирана од делата на Ване Костуранов – COMING SOON

На колку години ја запаливте првата цигара? #меѓунас #comingsoon #budenteatar #kosturanov #teenaudience
December 18, 2017

НОВ КУЛТУРЕН БРАН: БУДЕН ТЕАТАР ГОСТУВА СО „ПАЛЕЧКА МАЛЕЧКА“ ВО СКОПЈЕ

ПАЛЕЧКА-МАЛЕЧКА -куклена интерактивна претстава во движење-инспирирана од Палечка на Х.К.Андерсен Во некои цвеќиња се раѓаат бебиња. Тоа е тајна. Потоа бебињата растат. Тоа не е тајна. […]
November 23, 2017

Нов Културен Бран: Буден Театар гостува со „Палечка Малечка“ во Источна Македонија

Почнувајќи од 24.11.2017, петок, до 27.11.2017, понеделник, Буден Театар ќе гостува во 3 градови и 3 села во Источна Македонија со претставата „Палечка Малечка“. Во рамките […]
September 23, 2017

IMAGINATION TRAINING AT NOVA INTERNATIONAL SCHOOLS

In September, Buden Teatar started with new creative program at NOVA International Schools “Imagination training”. Follow Us for updates.
June 21, 2017

ФЕНЕР 2017 18.6. „ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП“, „ИНСПИРИГРА“, „ИТАМ ДА ЧИТАМ“, „ДЕТСКА СВЕТЛИНА“/ FENER 2017 18.6. “PIPPI”, CREATIVE WORKSHOP, READING AND FINAL EXHIBITION OF PUPPETS

June 21, 2017

ФЕНЕР 2017 17.6. „ТОПЧЕ“, „МЕЃУ НАС“, „ПИСМО НЕКОМУ“ / FENER 2017 17.6. “SPOT”, “BETWEEN US”, “A LETTER TO ANYONE”

June 21, 2017

ФЕНЕР 2017 16.6. „ЦРВЕНКАПА“ Театар 199 – Бугарија / FENER 2017 “RED RIDING HOOD” Theater 199 – Bulgaria

June 20, 2017

PHOTOS FROM FENER 2017

Curious how FENER 2017 looked like? Check out following link. Photos by Vanco Dzambaski.
June 13, 2017

Програма ФЕНЕР 2017

June 13, 2017

Работилница за дизајн во куклениот театар „Детска светлина”

Во рамките на четвртото издание на Фенер 2017, како дел од програмата за професионална надоградба, ќе се одржи работилница за дизајн во куклениот театар со Грета […]
June 12, 2017

FENER 2017 IS HERE

“Fener” – the international festival of puppetry  will take place from 16th to 18th of June in the premise of the Macedonian Opera and Ballet and […]