ФЕНЕР. Поддржете ја неговата реализација, затоа што децата се важни!

“Писмо Некому” во Кино Култура
May 14, 2017
ПРОБА “ПИСМО НЕКОМУ” ВО КИНО КУЛТУРА
May 22, 2017

„Фенер“ е меѓународен фестивал за детски театар, кој во продукција на Буден Театар досега реализираше три успешни изданија. На светско ниво, театарот за детска публика е во постојан подем што резултира со иновации, кои ја рашируваат перцепцијата за она кое денес спаѓа под оваа уметност. Водени од идејата дека протокот на информации е клучен за Македонија да биде во тек со новите светски тенденции во детскиот театар…

Четвртото издание на ФЕНЕР-меѓународниот фестивал за детски театар ќе се случи од 16-18 Јуни. Поддржете ја неговата реализација, затоа што децата се важни!