admin


August 3, 2018

Мижи! Замисли промена

Буден Театар ја започнува кампањата „Мижи! Замисли промена.“ преку која се стреми да ги поттикне возрасните граѓани и децата активно да се вклучат во мапирање на […]
July 11, 2018

Дестинација-Креација

ЕДНОДНЕВНИ АКТИВНИ ТУРИ ЗА ДЕЦА Дечињата од Преспанскиот и Кратовскиот регион повторно ќе имаат можност да другаруваат со Буден Театар. Секој ден од 27 до 31 […]
June 9, 2018

2 Будни детски претстави во 1 ден

Нашите и ваши омилени интерактивни претстави ги играме двете во еден ден: „Палечка Малечка” од 18.00, а „Писмо Некому” од 20.00 ч. во МКЦ Клуб Ресторан. […]
January 22, 2018

Отворен повик за менторска програма при проектот „Триаголници на соработка“

Сакам да придонесам кон позитивна промена во мојата заедница. Сакам да се изразувам креативно. Сакам да работам со деца. Ако се пронаоѓате во овие изјави Буден […]
January 22, 2018

„Триаголници на соработка“

„Триаголници на соработка“ е проект на Буден Театар поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Македонија/Швајцарската агенција за развој и соработка, кој ја истакнува потребата од подигање […]
January 18, 2018

МЕЃУ НАС претстава на Милиана Ленак инспирирана од делата на Ване Костуранов – COMING SOON

На колку години ја запаливте првата цигара? #меѓунас #comingsoon #budenteatar #kosturanov #teenaudience
December 18, 2017

НОВ КУЛТУРЕН БРАН: БУДЕН ТЕАТАР ГОСТУВА СО „ПАЛЕЧКА МАЛЕЧКА“ ВО СКОПЈЕ

ПАЛЕЧКА-МАЛЕЧКА -куклена интерактивна претстава во движење-инспирирана од Палечка на Х.К.Андерсен Во некои цвеќиња се раѓаат бебиња. Тоа е тајна. Потоа бебињата растат. Тоа не е тајна. […]
November 23, 2017

Нов Културен Бран: Буден Театар гостува со „Палечка Малечка“ во Источна Македонија

Почнувајќи од 24.11.2017, петок, до 27.11.2017, понеделник, Буден Театар ќе гостува во 3 градови и 3 села во Источна Македонија со претставата „Палечка Малечка“. Во рамките […]
July 12, 2016

Puppet performance created with the children in Tabanovce

Work in progress: our new puppet performance created with the children in Tabanovce. These glimpses of joy make us feel that what we are doing is […]
July 12, 2016

Czech version of our performance Thumbelina

Czech version of our performance Thumbelina created as co-production with Studio Damuza and Stare Purkrabstvi Visehrad, June 2015